- zadní hovězí maso
- špek
- sůl, pepř
- olej
- 4 cibule
- mrkev
- celer
- petržel
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- okurky
- lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
Maso prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na oleji opečeme ze všech stran. Poté ho vyjmeme, v hrnci si osmahneme cibuli, veškeré koření, rajský protlak, petržel, mrkev a celer. Vše opékáme do tmava. Zalijeme vodou, vložíme maso a 20 min. dusíme. Potom dáme na hodinu a čtvrt péci do trouby.
Omáčku propasírujeme, přidáme lák z okurek, předem připravenou jíšku, opečený špek nakrájený na kostičky a nakrájené okurky. Maso vrátíme zpět do omáčky a dle potřeby dochutíme. Podáváme s rýží.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/hovezi-se-znojemskou-omackou.html
Poslední tip, trik či komentář