Suroviny
- steak z hovězí svíčkové 10 ks
- černý pepř 1 lžíce
- zelený pepř
- brambory 1,5 kg
- smetana na vařebí 2 balení
- anglická slanina 200 g
- sůl
Steaky nasolíme a opepříme, opečeme z každé strany cca 5 minut, na nejvyšší teplotu, pokládáme až na rozpálenou pánev, ať se maso hezky zatáhne. Popřípadě můžeme opéct z každé strany a dát na 8–10 minut steaky do trouby na 200 °C dodělat.
Brambůrky nakrájíme na malé kostičky, smícháme s nakrájenou slaninou, osolíme a dáme péct na 180 °C cca 30 minut.
Zdroj: Hovězí steak s pečenými brambůrky se slaninkou a pepřovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-steak-s-pecenymi-bramburky-se-slaninkou-peprovou-omackou: [On-line 11.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář