Na 4 porce potřebujeme:
- 600 g hovězího filetu,
- 100 g dušené šunky,
- 2 stroužky česneku,
- sůl, drcený pepř,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 2 šalotky,
- 4 kyselé okurky,
- 8 žampionů,
- 1 lžíce protlaku,
- 1/2 lžíce worcesteru,
- 2 lžíce kapary,
- 50 ml červeného vína,
- ušlehaná šlehačka,
- 2 lžíce posekané velkolisté petržele
Maso a šunku nakrájíme na nudličky. Česnek pokrájíme na slabé plátky. Maso osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Šalotky a okurky nakrájíme na nudličky, žampiony na čtvrtky. Pánev rozpálíme a orestujeme na ní žampiony se šalotkou a česnekem. Pak vše přendáme z pánve na talíř.
Pánev opět rozpálíme, vložíme do ní maso a opékáme ho. Přidáme protlak a zarestujeme. Vrátíme k masu žampiony se šalotkou a česnekem. Přidáme worcester, kapary, šunku a víno a prohřejeme.
Osolíme, opepříme, sundáme z ohně a vmícháme šlehačku a nasekanou petržel. Stroganoff podáváme s rýží.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/hovezi-stroganoff-29-10-2009.html
Poslední tip, trik či komentář