reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí svíčková s bylinkovou krustou, chřestem a bolzánskou omáčkou

4 porce

  • 800 g hovězí svíčkové
  • mletý pepř
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • olivový olej

Maso vcelku opepříme.

Šalvěj s rozmarýnem nasekáme, smícháme s trochou olivového oleje a v bylinkách obalíme maso, necháme odležet.

Maso opečeme zprudka na oleji ze všech stran. Přípravu masa dokončíme v troubě těsně před podáváním – na maso poklademe plátky bylinkového másla (viz níže) a v rozpálené troubě na maximum zprudka a krátce zapečeme. Maso poté naporcujeme a podáváme s bolzánskou omáčkou (viz níže) a chřestem.

Parmezánské máslo

  • 60 g másla
  • 30 g strouhanky
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce hořčice
  • mletý pepř
  • sůl

Máslo promícháme se strouhankou, parmezánem, hořčicí, pepřem a solí. Z máslové směsi vytvoříme váleček, zabalíme do folie, dobře utáhneme a dáme do lednice ztuhnout.

Bolzánská omáčka

  • 4 natvrdo vařená vejce
  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce pažitky
  • mletý pepř
  • sůl

8 ks vařeného chřestu ve vodě se solí, citronovou šťávou nebo vinným octem

Vejce oloupeme, oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky rozmačkáme, smícháme s citronovou šťávou, olejem, solí, hořčicí a majonézou. Do směsi vmícháme na drobné kostičky nakrájený bílek a nesekanou pažitku.

Zdroj: Hovězí svíčková s bylinkovou krustou, chřestem a bolzánskou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1121 [On-line 30.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.