reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí svíčková v bylinkách s gratinovanými brambory a zelenými fazolovými lusky

  • pravá hovězí svíčková 800 g
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej 1 lžíce
  • větší brambory 10 kusů
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • česnek 5 stroužků
  • máslo 1 lžíce
  • mražené fazolové lusky 500 g

Šťáva

  • nasekané masité kosti 300 g
  • slanina 50 g
  • pórek 1 kus
  • rajčata 2 kusy
  • máslo 50 g
  • hovězí vývar 500 ml

Do masa vetřeme olej, osolíme je, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejméně hodinu odpočinout. Pak dáme maso na pánev zatáhnout a teprve poté ho na sedm minut vložíme do trouby rozehřáté na 175 °C. Servírujeme nakrájené na plátky.

Zapékací formičky dobře vymažeme máslem a postupně do nich skládáme jemně osolené brambory nakrájené na tenké plátky, česnek a smetanu. Vrstvíme, dokud není forma plná. Formičku přikryjeme pečicím papírem a pečeme hodinu při 170 °C.

Na šťávu restujeme asi dvacet minut masité kosti, slaninu, pórek a na kostky nakrájená rajčata. Postupně doléváme vývar. Vše přepasírujeme, na závěr přidáme máslo a sos necháme zredukovat.

Fazolové lusky necháme projít varem. Okapeme, rozpustíme na pánvi máslo a fazolky prohřejeme, osolíme a opepříme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-svickova-v-bylinkach [On-line 3.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.