4 porce
- 600 g hovězí pečeně na svíčkovou
- 4 lžíce olivového oleje
- mletý pepř
- sůl
- 2 hrsti směsi bylinek (pažitka, petrželka)
- 200 g listového těsta
- hladká mouka na podsypání
brambory s jogurtovou omáčkou
- 4 větší brambory
- 100 g přírodního jogurtu
- směs čerstvých bylinek
- olivový olej
- sůl
marinovaná cuketa
- 1 cuketa
- olivový olej
- 4 stroužky česneku
- hrst bylinek
- (pažitka, bazalka, tymián, petrželka)
- mletý pepř
- sůl
Maso opepříme a potřeme olivovým olejem. Zakryté necháme v lednici 48 hodin odležet. Maso před přípravou vyjmeme cca dvě hodiny předem z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. Maso opečeme na rozpáleném grilu ze všech stran a necháme zchladnout. Maso osolíme a obalíme v sekaných bylinkách a vložíme ho do rozváleného listového těsta, dobře uzavřeme a zabalíme ještě do dvojité vrstvy grilovacího alobalu. Takto připravené maso vložíme opět na gril a za průběžného otáčení pečeme na středně rozehřátém grilu asi 30 minut. Upečené maso (hotové by mělo mít na stupnici vpichového teploměru 54−55 °C) rozbalíme a krájíme na plátky.
Současně s masem pečeme brambory – syrové brambory propícháme vidličkou a z jedné strany jejich slupku nařízneme do kříže a zabalíme je do alobalu. Jogurtovou omáčku připravíme smícháním jogurtu se sekanými bylinkami, olivovým olejem a solí. Pečené brambory vyjmeme z alobalu, na straně naříznutého kříže je rozevřeme a poklademe jogurtovou omáčkou.
Další přílohou k hovězímu v mundurku je cuketa. Olivový olej smícháme se sekaným česnekem, bylinkami, solí a pepřem. Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky, obalíme ji v bylinkovém pestu a na grilovacím tácku ji vložíme na gril.
Zdroj: Hovězí svíčková v mundurku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1272-hovezi-svickova-v-mundurku/ [On-line 16.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář