reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ferdův burger

4 porce

  • 600 g mletého hovězího masa
  • (90 % hovězí zadní, 10% hovězí hrudí)
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • 4 plátky čedaru
  • 4 velké housky

obloha

  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • ledový salát
  • 4 vejce
  • majonéza
  • kečup

Maso promícháme s mletým pepřem a solí. Ruce si potřeme olejem a z masa tvarujeme 150 g placky, které opečeme na grilu (rozpálíme na +-240°C) z obou stran „medium“ (tj. střední propečení), maso se nesmí péct dlouho a nesmí se vysušit. V mezičase si připravíme na pánvičce sázená vejce.

Na závěr pečení poklademe maso plátkem čedaru. Housky rozkrojíme a dáme na gril rozpéct. Poté už kompletujeme. Na první půlku housky poklademe salát, majonézu (nebo majonézovou omáčku – viz níže), plátek rajčete, cibulku, maso s čedarem a sázené vejce. Druhou půlku housky potřeme kečupem a burger přiklopíme. Podáváme s různými omáčkami. Od Františka přinášíme dvě – majonézovou a avokádovou.

majonézová omáčka

  • majonéza
  • kyselé okurky
  • lák z okurek
  • mletý pepř
  • sůl

Majonézu smícháme s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami, ochutíme lákem z okurek, mletým pepřem a solí.

avokádová omáčka

  • avokádo
  • rajče
  • cibule
  • sůl

Dužinu vyzrálého avokáda smícháme s nadrobno nakrájeným rajčetem (semínka předem odstraníme), cibulí a ochutíme solí.

Zdroj: Ferdův burger; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1271-ferduv-burger/ [On-line 16.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.