reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí veverka na červeném víně s glazovanou karotkou

4 porce

  • 800 g hovězí veverky
  • 40 g špeku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 mrkve
  • ¼ celeru
  • 1 velká cibule
  • olivový olej
  • 2 snítky tymiánu
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 0,5 l červeného vína
  • voda podle potřeby
  • mletý pepř
  • sůl
  • 30 g másla na zjemnění

Baby karotka

  • 16 ks blanšírované karotky
  • 30 g másla
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • muškátový oříšek nebo květ
  • hrst vlašských ořechů

Maso naporcujeme na čtyři špalíčky, prošpikujeme hranolky špeku, osolíme a opepříme.

Zeleninu nakrájíme nahrubo. Na oleji opečeme nejprve řapíkatý celer, mrkev a celer, opékáme dozlatova, poté přidáme cibuli a bylinky, opečeme a zarestujeme rajský protlak. V zeleninovém základu opečeme maso ze všech stran, podlijeme vínem a dusíme, až je maso měkké. Poté maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme, dochutíme mletým pepřem a solí, zjemníme kouskem másla.

Ve vroucí osolené vodě spaříme očištěné karotky, kterým jsme ponechali kousek zelené natě (1,5−2 cm). Ihned je zchladíme ve studené vodě nebo ledové tříšti, abychom udrželi jejich čerstvou a sytou barvu.

Karotky osušíme a na přepuštěném másle je opečeme, lehce osolíme, ocukrujeme, ochutíme muškátovým květem a na závěr přidáme drcené vlašské ořechy, krátce prohřejeme.

Porci masa podáváme s karotkami a bramborovou kaší, přeléváme zeleninovou omáčkou.

Zdroj: Hovězí veverka na červeném víně s glazovanou karotkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1679-hovezi-veverka-na-cervenem-vine-s-glazovanou-karotkou/  [On-line 12.03.2016]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


× 6 = osmnáct


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.