- 4 ks morkových kostí
- 500 g hovězího žebra s kostí
- 2 mrkve
- ½ celeru
- 1 petržel
- nové koření
- celý černý pepř
- bobkový list
- sůl
- dochucovací prostředky
- voda
Na knedlíčky:
- 2 rohlíky
- 1 vejce
- mléko
- muškátový oříšek mletý
- sůl
- cibule
- aromatická slanina
- sádlo
- hladká mouka
- petržel zelená
Do studené vody vložíme maso, kosti a koření. Po hodině varu a odebírání nečistot přidáme zeleninu a sůl. Vaříme do změknutí masa (asi 2 hodiny).
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu, po chvilce přidáme na malé kousky nakrájenou cibulku a vše osmahneme. Po zchladnutí vložíme do misky s nakrájenou houskou, lehce namočenou v mléku. Přidáme vajíčko, zelenou petrželku, hladkou mouku dle potřeby a muškátový oříšek. Z hmoty vytvoříme kuličky, které zaváříme v horké osolené vodě asi 5 až 7 minut.
Po uvaření masa polévku přecedíme, nakrájíme zeleninu a maso a obé vrátíme do vývaru. Vložíme také uvařené knedlíčky. Na talíři ozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-knedlicky [On-line 25.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář