reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s knedlíčky pana domácího

  • 4 ks morkových kostí
  • 500 g hovězího žebra s kostí
  • 2 mrkve
  • ½ celeru
  • 1 petržel
  • nové koření
  • celý černý pepř
  • bobkový list
  • sůl
  • dochucovací prostředky
  • voda

Na knedlíčky:

  • 2 rohlíky
  • 1 vejce
  • mléko
  • muškátový oříšek mletý
  • sůl
  • cibule
  • aromatická slanina
  • sádlo
  • hladká mouka
  • petržel zelená

Do studené vody vložíme maso, kosti a koření. Po hodině varu a odebírání nečistot přidáme zeleninu a sůl. Vaříme do změknutí masa (asi 2 hodiny).

Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu, po chvilce přidáme na malé kousky nakrájenou cibulku a vše osmahneme. Po zchladnutí vložíme do misky s nakrájenou houskou, lehce namočenou v mléku. Přidáme vajíčko, zelenou petrželku, hladkou mouku dle potřeby a muškátový oříšek. Z hmoty vytvoříme kuličky, které zaváříme v horké osolené vodě asi 5 až 7 minut.

Po uvaření masa polévku přecedíme, nakrájíme zeleninu a maso a obé vrátíme do vývaru. Vložíme také uvařené knedlíčky. Na talíři ozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-knedlicky [On-line 25.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.