Ingredience
- brambor 1 kg
- zadní hovězí 5 plátků
- mražené špenátové listy 400 g
- středně velké cibule 4 kusy
- česnek 8 stroužků
- olej 8 lžic
- kuličky nového koření 2 kusy
- kuličky barevného pepře 15 kusů
- sůl 1 špetka
Jednu nadrobno pokrájenou cibuli smícháme se špenátem a dochutíme solí, mletým pepřem a česnekem. Plátky masa rozklepeme, rozdělíme na ně špenát a smotáme, převážeme potravinářskou nití.
Česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme, cibule oloupeme a rozkrájíme na osminky. Předehřejeme troubu na 190 °C. V pekáči rozpálíme olej a převázané závitky zprudka ze všech stran osmahneme, pak přidáme cibuli, česnek a koření, podlijeme půl litrem vody a dáme do trouby. Hodinu pečeme pod pokličkou, pak odkryjeme a asi půl hodinky dopečeme.
Po upečení vytáhneme maso, propasírujeme omáčku a dle potřeby ji zredukujeme, nebo dolijeme tekutinu. Odmotáme nitě a závitky vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží, bramborovým knedlíkem, šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.
Zdroj: Hovězí závitky se špenátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-zavitky-se-spenatem [On-line 14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář