reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí závitky se špenátem

Ingredience

  • brambor 1 kg
  • zadní hovězí 5 plátků
  • mražené špenátové listy 400 g
  • středně velké cibule 4 kusy
  • česnek 8 stroužků
  • olej 8 lžic
  • kuličky nového koření 2 kusy
  • kuličky barevného pepře 15 kusů
  • sůl 1 špetka

Jednu nadrobno pokrájenou cibuli smícháme se špenátem a dochutíme solí, mletým pepřem a česnekem. Plátky masa rozklepeme, rozdělíme na ně špenát a smotáme, převážeme potravinářskou nití.
Česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme, cibule oloupeme a rozkrájíme na osminky. Předehřejeme troubu na 190 °C. V pekáči rozpálíme olej a převázané závitky zprudka ze všech stran osmahneme, pak přidáme cibuli, česnek a koření, podlijeme půl litrem vody a dáme do trouby. Hodinu pečeme pod pokličkou, pak odkryjeme a asi půl hodinky dopečeme.
Po upečení vytáhneme maso, propasírujeme omáčku a dle potřeby ji zredukujeme, nebo dolijeme tekutinu. Odmotáme nitě a závitky vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží, bramborovým knedlíkem, šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.

Zdroj: Hovězí závitky se špenátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-zavitky-se-spenatem [On-line 14.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.