reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrachová

Ingredience

  • mladý hrášek 300 g
  • ořech másla 1 dávka
  • česnek 1 stroužek
  • půl cibule 1 dávka
  • kuřecí vývar 1 l
  • smetana na vaření nebo šlehání 150 ml
  • bílé pečivo 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • libeček, petrželka, pažitka apod. na ozdobu 1 dávka

Na másle osmažíme pokrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Zelenina musí lehce změknout. Základ zalijeme kuřecím vývarem, opepříme a osolíme. Přidáme hrášek a vaříme. Postačí sedm minut, aby nezešedl. Polévku rozmixujeme ponorným mixerém přímo v nádobě. Přecedíme a důkladně propasírujeme přes síto. Je důležité, abychom propasírovali vše, protože pak už nemusíme zahušťovat. Přidáme trochu smetany, která polévku zjemní.

2. Připravíme pár krutonů z bílého pečiva, které opečeme na oleji nebo nasucho v horké troubě. Ideálně ještě před podáváním polévku jednou projedeme mixérem, je pak lehčí. Na talíři ozdobíme lístky bazalky.

Zdroj: Hrachová; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrachova [On-line 26.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.