Potřebujeme:
- 200 g hrachu,
- 50 g sádla,
- 100 g libovějšího špeku,
- 1 cibuli,
- 3 stroužky česneku,
- 2 lžíce hladké mouky,
- starší tmavý chléb,
- majoránku,
- sůl, pepř
Hrách přebereme, propláchneme a necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a necháme ji zpěnit v papiňáku. Polovinu odebereme, přilijeme hrách i s vodou, osolíme, opepříme, papiňák uzavřeme a hrách uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Jíšku přidáme k hrachu, ochutíme česnekem, povaříme a rozmixujeme. Nakonec dochutíme majoránkou a při podávání doplníme opečenou slaninou a opečenými kousky chleba.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-hrachova-polevka-11-11-2011.html
Poslední tip, trik či komentář