reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrachová polévka

Potřebujeme:

  • 200 g hrachu,
  • 50 g sádla,
  • 100 g libovějšího špeku,
  • 1 cibuli,
  • 3 stroužky česneku,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • starší tmavý chléb,
  • majoránku,
  • sůl, pepř

Hrách přebereme, propláchneme a necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a necháme ji zpěnit v papiňáku. Polovinu odebereme, přilijeme hrách i s vodou, osolíme, opepříme, papiňák uzavřeme a hrách uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Jíšku přidáme k hrachu, ochutíme česnekem, povaříme a rozmixujeme. Nakonec dochutíme majoránkou a při podávání doplníme opečenou slaninou a opečenými kousky chleba.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-hrachova-polevka-11-11-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.