4–6 porcí
- 500 g hrachu
- 3 housky
- mléko
- 1 cibule
- vejce
- majoránka
- česnek
- mletý pepř
- sůl
- strouhanka na zahuštění
- vejce a strouhanka na obalení
- sádlo
Hrách přes noc namočíme, poté vodu slijeme, zalijeme čerstvou vodou, poté uvaříme doměkka a scedíme.
Hrách umeleme na masovém mlýnku nebo prolisuje či rozmixujeme kutrem, smícháme s houskou, kterou jsme předem navlhčili v mléce, nakrájenou a na sádle dozlatova osmaženou cibulkou, vejcem, ochutíme majoránkou, drceným česnekem, pepřem, solí a zahustíme strouhankou v tužší těsto. Z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme v rozkvedlaném vejci s trochou mléka, pak ve strouhance a opékáme na sádle.
Podávat můžeme s vařeným bramborem s máslem a hlávkovým salátem.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-31.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=781
Poslední tip, trik či komentář