Ingredience
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 ml smetany
- 20 g másla
- Sůl
- Pepř
- 500 g mraženého zeleného hrášku
- 3 šalotky
- Creme fresh
- Mouka
- Česnek
Hrášek zblanšírujte v osolené vařící vodě a hned jej přendejte do studené lázně.
Udělejte si velouté jako základ polévky. Nakrájenou šalotku a česnek orestujte na másle se lžící hladké mouky. Přidejte zeleninový vývar a smetanu a pár minut vařte.
Hrášek rozmixujte s trochou vývaru, propasírujte jej na pyré a přidejte do vývaru. Vše prohřejte a polévku ještě rozmixujte.
Zdroj: Hrášková polévka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2652-hraskova-polevka/ [On-line 23.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář