reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí karbanátky s koriandrovou omáčkou

Ingredience

  • 500 g mletého libového jehněčího
  • 3 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce nasekaného koriandru
  • 2 polévkové lžíce parmezánu
  • Kůra z 1 citronu
  • 1 vejce
  • Strouhanka na zahuštění
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na pečení

Na omáčku:

  • 3 polévkové lžíce koriandru
  • 2 polévkové lžíce petrželky
  • 1 lžíce kapari
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 kysaná smetana
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 rajčata
  • 1 cibule

K mletému jehněčímu masu přidejte nasekaný česnek a koriandr, nastrouhaný parmazán a citronovou kůru. Přidejte vejce a strouhanku, osolte, opepřete. Utvořte karbanátky a usmažte na oleji.

Na omáčku rozmixujte koriandr, petržel, kapary, česnek, olivový olej, citrónovou šťávu a smetanu. Omáčku smíchejte s nakrájenou cibulí a loupanými rajčaty.

Omáčku podávejte ke karbanátkům. Vhodnou přílohou je také pita chléb nebo bageta.

Zdroj: Jehněčí karbanátky s koriandrovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2653-jehneci-karbanatky-s-koriandrovou-omackou/ [On-line 23.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.