reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrášková polévka

Ingredience

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany
  • 20 g másla
  • Sůl
  • Pepř
  • 500 g mraženého zeleného hrášku
  • 3 šalotky
  • Creme fresh
  • Mouka
  • Česnek

Hrášek zblanšírujte v osolené vařící vodě a hned jej přendejte do studené lázně.

Udělejte si velouté jako základ polévky. Nakrájenou šalotku a česnek orestujte na másle se lžící hladké mouky. Přidejte zeleninový vývar a smetanu a pár minut vařte.

Hrášek rozmixujte s trochou vývaru, propasírujte jej na pyré a přidejte do vývaru. Vše prohřejte a polévku ještě rozmixujte.

Zdroj: Hrášková polévka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2652-hraskova-polevka/ [On-line 23.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.