reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrášková polévka s krutony

Suroviny

  • hrášek 600 g
  • střední cibule 1 ks
  • kuřecí vývar 600 ml
  • máslo 100 g
  • smetana 300 ml
  • sůl
  • toastový chléb 5 plátků
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • pepř

Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vsypeme hrášek, provaříme 10 minut. Zatímco se hrášek vaří, pomalu opečeme krutony z toastového chleba na druhé polovině másla.

Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a procedíme přes hustý cedník. Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.

Zdroj: Hrášková polévka s krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskova-polevka-s-krutony  [On-line 04.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.