reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hráškový krém

Suroviny

  • cibule 2 ks
  • mražený hrášek 500 g
  • sladká smetana
  • hladká mouka 2 lžíce
  • mléko
  • zeleninový vývar 1 kostka
  • máslo
  • petržel
  • sůl
  • slanina

Nakrájíme si nadrobno cibulku a zpěníme ji na másle, přidáme mražený hrášek a přilijeme litr horké vody, do které přidáme kostku bujónu. Polévku přivedeme k varu. Až hrášek změkne, krém rozmixujeme ponorným mixérem. Smícháme smetanu s moukou, přilijeme trošku mléka, nalijeme do polévky, necháme projít varem. Polévku ještě podle potřeby dochutíme a můžeme podávat s plátky opražené slaniny.

Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-12  [On-line 04.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.