Ingredience
- mražený hrášek 1 balení
- uzené kosti 300 g
- mléko 150 ml
- hladká mouka na zahuštění 1 dávka
- smetana na vaření 100 ml
- sůl 1 špetka
Nejprve dáme uvařit uzené kosti. Když se vyvaří, vyndáme je a do uzeného vývaru vsypeme sáček mrazeného hrášku, který vaříme, dokud nezměkne. Pak polévku rozmixujeme a zahustíme mlékem, v němž jsme dobře rozmíchali hladkou mouku. Necháme provařit a v závěru přilijeme smetanu na vaření a dochutíme. Chceme-li, aby byla polévka sytější, můžeme ji podávat s opraženou houstičkou.
Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-4 [On-line 22.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář