reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hráškový krém

Ingredience

  • zelený hrášek (čerstvý nebo mražený) 500 g
  • hovězí vývar 1500 ml
  • smetana 250 ml
  • cibule 1 kus
  • brambory 2 kusy
  • jíška (vlastní nebo světlá instatní) 1 dávka
  • máslo 60 g
  • bageta 1 kus
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a zároveň s ní orestujeme i hrášek. Zalijeme hotovým vývarem nebo vodou, dochutíme solí a bílým pepřem. Poté přidáme oloupané pokrájené brambory, které necháme rozvařit. Zahustíme světlou jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vlažné vodě a provaříme aspoň 15 minut. Poté zjemníme smetanou a necháme ještě dvě minuty vařit. Dochucený krém poté okamžitě ponorným mixérem rozmixujeme na jemný krém. Nakonec přidáme krutony z bagety pokrájené na kostičky, které si opečeme v troubě, lehce zakápnuté olivovým olejem.

Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-5 [On-line 26.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.