reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka se švestkami

Ingredience

  • vepřová panenka 800 g
  • slanina (na maso i brambory) 350 sáčků
  • sušené švestky 100 g
  • olej 1 dávka
  • grilovací koření 1 špetka
  • brambory v alobalu:
  • větší brambory 6 kusů
  • červená cibule 2 kusy
  • česnek 3 stroužky
  • sádlo 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Vepřovou panenku naporcujeme na pět válečků. V mase uděláme nožem kapsy a ty vyplníme sušenými švestkami, kam jsme předtím zapíchli mandle a pak zabalili do slaniny. Panenku navrchu okořeníme grilovacím kořením a opečeme zprudka ze všech stran, ne déle než dvě minuty. Orestované porce dáme na dvanáct minut do trouby vyhřáté na 210 °C.

2. Syrové brambory nakrájíme na větší půlměsíce. Na kostky nakrájíme anglickou slaninu, na plátky oloupaný česnek a najemno červenou cibulku. Alobal si rozdělíme na pět čtverců, které vymažeme sádlem. Do takto předpřipravených balíčků dáme brambory, slaninu, česnek, cibuli, opepříme, osolíme a zabalíme. Pečeme při 180 °C cca 25 minut.

Zdroj: Vepřová panenka se švestkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-se-svestkami [On-line 26.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.