- čerstvýnebo mražený hrášek 1 balení
- olej 2 lžíce
- anglická slanina 5 plátků
- domácí vývar 1.5 l
- hladká mouka 2 lžíce
- smetana 250 ml
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- polévkové koření 1 lžička
- strouhaný sýr 50 g
- bazalkový olivový olej 1 lžíce
- bageta 1 kus
Připravím si zásmažku z oleje a mouky, v druhém hrnci uvařím hrášek. Jakmile je měkký, přeliju ho do hrnce se zásmažkou, domácím vývarem a rozmixuju. (Jíšku a vývar si ještě schovám na houbovou omáčku.) Přidám koření a smetanu.
Během přípravy polévky si dám na plech do trouby nakrájenou bagetu, která se zapéká s anglickou slaninou, sýrem a bazalkovým olivovým olejem.
Zdroj: Hráškový krém s bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-s-bagetkou [On-line 13.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář