reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka, šťouchané brambory a hříbková omáčka

  • větší vepřová panenka 1 kus
  • brambory 1 kg
  • sůl a pepř 1 špetka
  • anglická slanina 200 g
  • žampiony 1 balení
  • malý pórek 1 kus
  • máslo
  • polévkové koření
  • domácí vývar
  • cibule 1 kus

Nakrájím si vepřovou panenku, kterou naklepu a posléze prošpikuju slaninou, osolím, opepřím. Před podáváním opeču na pánvičce.

V hrnci uvařím oloupané brambory doměkka, přidám k nim osmaženou cibulku se slaninou a rozšťouchám. Přidám ještě kousek másla a nadrobno nakrájený pórek.

Na výpeku z masa si připravím houbovou omáčku. Na pánvičce rozpustím máslo a orestuju žampiony. Přiliju zbytek domácího vývaru, který jsem už dala do polévky, a který mám den předem uvařený. Nechám provařit a přidám jíšku, kterou jsem si už udělala do polévky.

Zdroj: Vepřová panenka, šťouchané brambory a hříbková omáčka; Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka [On-line 14.3.2012]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


čtyři − 1 =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.