- 4 velké brambory
- ½ l kyselého mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 hrsti hříbků
- pepř
- sůl
- cukr
- ocet
- petrželka
- 1 žloutek
Brambory dáme vařit do poloměkka, přidáme kyselé mléko se zakvrdlanou moukou a na másle podušené hříbky, pepř, sůl, cukr, petrželku, eventuálně ocet. Po odstavení vmícháme žloutek.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hribkova-polevka [on-line 11.11.2010]
Tento recept se na oficiálních stránkách pořadu setkal s kritikou, že je v něm uvedeno vše jinak. Pokud někdo z Vás, čtenářů a návštěvníků našeho portálu, zachytil správný recept, vložte jej prosím do komentáře. Děkujeme