reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hříbkové rizoto

Na 4 porce potřebujeme:

  • 200 g hub (lišek),
  • 1 šálek rizotové rýže,
  • 80 g strouhaného parmezánu,
  • 1 malou cuketu,
  • 100 g másla,
  • 3 dcl kuřecího vývaru,
  • 1 dcl čerstvé smetany,
  • 1 dcl bílého vína,
  • 2 stroužky česneku,
  • 6 cherry rajčat,
  • 2 šalotky,
  • čerstvý tymián,
  • velkolistou petržel,
  • sůl, pepř

V menším kastrolu na polovině másla zpěníme jednu pokrájenou šalotku a 1 stroužek česneku, přidáme snítky tymiánu a přisypeme rizotovou rýži, orestujeme cca 1minutu, zalijeme bílým vínem, stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme, dokud se všechno víno nevyvaří.
Poté po menších částech přiléváme kuřecí vývar, který necháme vždy pomalým varem vstřebat do rýže. Postup opakujeme, dokud rýže není vařená al dente.
Před podáváním přidáme čerstvou smetanu, nastrouhaný parmezán a rizoto dochutíme solí a pepřem.
Na pánvi na zbytku másla orestujeme pokrájené houby, přidáme najemno nakrájenou šalotku a česnek a necháme zpěnit. Ještě doplníme pokrájenou cuketu a rajčátka a krátce orestujeme. Dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Směs přidáme na rizoto.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/houbove-rizoto-12-10-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.