reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruškový dort

  • dortový korpus (20 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukru, 6 vajec, 15 ml oleje)
    dortové plátky
    hrušky naložené ve víně s kořením (skořice, hřebíček aj.)
    kompotové hrušky
    jahodový džem
    máslo
    moučkový cukr

na krém:

  • hruškové pyré
    smetana na šlehání
    plátková želatina
    moučkový cukr

na ozdobení:

  • marcipánová nebo cukrová hmota na potažení a tvarování
    lesní ovoce (borůvky, maliny aj.)

Dort sesadíme tak, že do dortové formy vložíme po obvodu dortové plátky a na dno dva kulaté plátky korpusu, spojené jahodovým džemem. Poklademe půlkami hrušek, které jsme předtím naložili do vína, svařeného s kořením (skořice, hřebíček aj.). Zalijeme krémem, který připravíme z vyšlehané smetany, pyré z kompotovaných hrušek a želatiny, rozpuštěné v pyré. Krém dle chuti dosladíme moučkovým cukrem. Přidáme nakrájené malé kousky hrušek a přikryjeme plátem korpusu. Necháme vychladit. Dort potřeme vyšlehaným máslem s cukrem, aby nepropouštěl vlhkost.
Na závěr dort přikryjeme rozváleným plátem cukrové nebo marcipánové hmoty, tvarujeme a zdobíme podle vlastní fantazie či příležitosti.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/14-hruskovy-dort/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.