Potřebujeme:
- 4 hrušky,
- 250 g másla,
- 250 g cukru,
- 250 g hladké mouky,
- 2 vejce,
- 4 žloutky,
- 1 prášek do pečiva,
- 2 vanilkové cukry,
- tuk na vymazání formy
Na sněhovou čepici:
- 200 g cukru,
- 4 bílky
Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem a moukou, přidáme vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Rozetřeme do vymazané formy a posypeme krájeným ovocem. Dáme do trouby na 30 minut na 200 °C. Mezitím vyšleháme sníh, přidáme cukr. Po 30 minutách koláč vytáhneme, potřeme pěnou a dáme ještě na 10 minut do trouby na 200 °C.
Zdroj: Hruškový koláč se sněhovou čepicí; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/hruskovy-kolac-se-snehovou-cepici.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář