reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruškový páj

Potřebujeme:

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky,
    60 g moučkového cukru,
    ½ lžičky kypřicího prášku,
    1 lžičku nastrouhané citrónové kůry,
    150 g másla,
    2 žloutky
    1 vejce na potření

Na náplň:

  • 500 g hrušek,
  • 2 lžíce citrónové šťávy,
  • 2 balíčky vanilkového cukru,
  • 1 lžičku skořice,
  • 50 g mandlí,
  • moučkový cukr na posypání

Mouku prosejeme s cukrem a kypřicím práškem, přidáme citrónovou kůru, nakrájené máslo a žloutky. Zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 30 minut odležet.
Oloupané hrušky nakrájíme na drobné kousky, pokapeme citrónovou šťávou, smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a nahrubo nasekanými mandlemi.
Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na dva kulaté pláty. Jedním vyložíme dno pájové formy 28 cm a na něj rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 30 minut. Po upečení necháme páj vychladnout ve formě, pak nakrájíme na porce a pocukrujeme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/hruskovy-paj-12-10-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.