reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrušky krásná Helena

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 250 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce smetany
  • 4 půlky kompotovaných hrušek
  • 300 g vanilkové zmrzliny
  • 4 lžíce mandlových lupínků
  • 4 snítky máty na ozdobení

Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky, dáme do kastrůlku, zalijeme rumem a ve vodní lázni necháme rozpustit. Po úplném rozpuštění – což trvá asi pět minut – vmícháme do čokoládové hmoty metličkou smetanu a společně ještě vše prohřejeme.

Hrušky necháme dobře okapat a pak je postavíme do předem vychlazených pohárů (ty vychladíme, aby se nerozpouštěla zmrzlina). Do prohlubně po jaderníku vložíme kopeček zmrzliny, vedle hrušky dáme další kopeček zmrzliny a vše přelijeme čokoládovým krémem.

Mandlové lupínky orestujeme na rozpálené suché pánvi dozlatova. Během restování (stačí jen minuta) je neustále mícháme, aby se nespálily a nezhořkly.

Hotový dezert posypeme těsně před podáváním vychladlými mandlovými lupínky a ozdobíme snítkami čerstvé máty nebo meduňky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.