- 2 stroužky česneku
1 bal. mleté papriky - sůl a pepř
1 lžíce citronové šťávy
7 lžic panenského olivovéhpo oleje
200 g sušené cizrny
2 a 1/2 lžíce – pasta tahini = sezamová pasta
čerstvý koriandr
Dvě stě gramů cizrny necháme nabobtnat. Poté ji uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Čtyři lžíce dáme stranou na dozdobení. Dva stroužky najemno nasekaného česneku přelijeme sedmi lžícemi olivového oleje, šťávou z půlky citronu a osolíme. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixerem. Směs nalijeme do cizrny. Přilijeme dvě naběračky vývaru z cizrny, opepříme, zakápneme trochou olivového oleje a přidáme tři lžíce sezamové pasty. Vše společně vymixujeme do hladka. Podle potřeby přiléváme vývar. Při servírování ozdobíme kuličkami cizrny, sladkou paprikou a čerstvými lístky koriandru.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/414-hummus/
Poslední tip, trik či komentář