reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí paštika z drůbežích jater sa portským

  • 1 kg drůběžích jater
    1 salátová světlá cibule
    2 stroužky česneku
    250 g másla
    0,4 l smetany
    0,3 l portského
    lanýžový olej
    sůl, pepř
    Chléb nebo bagetky

Máslo a smetanu ohřejeme na sporáku. Játra očistíme a orestujeme na másle
společně s cibulí a česnekem. Vše vložíme do mixeru. Na pánev, kde se restovala
játra přidáme portské a zredukujeme ho na 1/3. Připravené víno přidáme k játrům
a vše společně vymixujeme do hladka. Přidáme lanýžový olej a dochutíme solí a pepřem.
Paštiku propasírujeme přes jemné síto do kameninové nádoby a necháme vychladit.
Podáváme s opečeným chlebem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/412-domaci-pastika-z-drubezich-jater-sa-portskym/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.