reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hummus

  • 2 stroužky česneku
    1 bal. mleté papriky
  • sůl a pepř
    1 lžíce citronové šťávy
    7 lžic panenského olivovéhpo oleje
    200 g sušené cizrny
    2 a 1/2 lžíce – pasta tahini = sezamová pasta
    čerstvý koriandr

Dvě stě gramů cizrny necháme nabobtnat. Poté ji uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Čtyři lžíce dáme stranou na dozdobení. Dva stroužky najemno nasekaného česneku přelijeme sedmi lžícemi olivového oleje, šťávou z půlky citronu a osolíme. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixerem. Směs nalijeme do cizrny. Přilijeme dvě naběračky vývaru z cizrny, opepříme, zakápneme trochou olivového oleje a přidáme tři lžíce sezamové pasty. Vše společně vymixujeme do hladka. Podle potřeby přiléváme vývar. Při servírování ozdobíme kuličkami cizrny, sladkou paprikou a čerstvými lístky koriandru.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/414-hummus/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.