Potřebujeme:
- 200 g vařeného žlutého hrachu
- 1 lžíci arašídového másla
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžíci citronové šťávy
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 2 lžičky opražených sezamových semínek
- sůl
Vystydlý vařený hrách rozmixujeme s olejem a nezbytným množstvím vody (cca 0,5 dl) do konzistence pasty. Vmícháme do ní ostatní suroviny kromě sezamu. Směs necháme dobře vychladit a před podáváním misku s hummusem ozdobíme sezamovým semínkem. Podáváme s arabským chlebem pita nebo s bílým pečivem podle libosti.
Zdroj: Hummus; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/arabska-lahudka-hummus-si-zamilujete.html [On-line 29.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář