reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

HUMUS

Suroviny:

  • 300 g cizrny
  • česnek
  • tahini pasta
  • citronová šťáva
  • mletá sladká paprika
  • pita chléb
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji uvaříme v té samé vodě doměkka, trvá to asi 40 minut. Cizrnu přecedíme a rozmixujeme spolu s pár stroužky česneku, solí a pepřem. Vznikne hrubá pasta, do které v této chvíli přidáme pastu jménem tahini, citronovou šťávu a podle potřeby trochu cizrnového vývaru. Pasta musí být krásně hladká.

Naservírujeme ji na talíř, vytvoříme žlábek, do kterého nalijeme olivový olej a pastu ozdobíme mletou sladkou paprikou. Podáváme s pita chlebem.

Zdroj: HUMUS; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-od-sefa-takto-upravenym-lusteninam-nelze-odolat?special=758795 [On-line 11.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.