reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SALÁT Z FAZOLÍ

Suroviny:

  • 300 g fazolí
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • cibule
  • badyán
  • hřebíček
  • citron
  • pórek
  • ocet balzamiko
  • česnek
  • mandle
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • tymián
  • oregano
  • rozmarýn
  • petrželka
  • pažitka
  • bazalka

Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Pak vodu i s fazolemi přelijeme do hrnce, přidáme mrkev, řapíkatý celer, cibuli, hřebíček, kousek badyánu a kůru z půlky citronu. A nakonec také tzv. bouquet garni, což je svazek bylinek – do listu pórku zabalíme čerstvé bylinky, jako je tymián, oregano, rozmarýn, petržel… Zavážeme provázkem a vhodíme do hrnce. Přikryjeme pokličkou a vaříme, asi po hodině fazole osolíme a dovaříme úplně do měkka.

Poté fazole slijeme a necháme zchladnout, vyndáme z nich zeleninu, koření.

Zchladlé fazole nasypeme do mísy, k nim nakrájíme vařenou citronovou kůru a vařenou zeleninu, zakápneme balzamikem a olivovým olejem. Dochutíme pepřem a solí, čerstvou pažitkou, bazalkou a petrželkou, můžeme osvěžit citronovou šťávou, promícháme.

V kastrůlku rozehřejeme olivový olej, v kterém dozlatova orestujeme plátky česneku a sekané mandle. Směs pak promícháme se salátem a podáváme.

Zdroj: SALÁT Z FAZOLÍ; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-od-sefa-takto-upravenym-lusteninam-nelze-odolat?special=758795 [On-line 11.11.2014]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


devět − = 3


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.