reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kachní foie gras s marinovanou dýni

Potřebujeme:

  • 1 plátek foie gras (60 g),
  • 150 g muškátové dýně,
  • kachní šťávu,
  • zázvor,
  • vinný ocet,
  • hřebíček, skořici,
  • pepř, maldonskou sůl, cukr

Dýni nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme vodu, cukr, zázvor, vinný ocet, hřebíček, skořici a přivedeme k varu. Nálev sundáme z ohně a vložíme do něj plátky dýně. Dýni v horkém nálevu marinujeme.

Játra opepříme a osolíme. Na oheň dáme pánev a vložíme játra. Opečeme je z obou stran.

Pak slijeme vypečený tuk a do pánve přidáme kachní šťávu. Játra podáváme s marinovanou dýní, podle chuti dosolíme mořskou solí.

Zdroj: Pečená kachní foie gras s marinovanou dýni; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pecena-kachni-foie-gras-s-marinovanou-dyni-11-11-2014.html [On-line 12.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.