Suroviny:
- husa
- husí sádlo
- mléko
- sůl
- hrnek vody
- smetana
- jablkaLokše:
- 600 g pozdních vařených brambor
- 200 g hladké moukynakládané červené zelí
- 1 cibule
- červené víno
- rybízový džem
Den předem husu pořádně prosolíme zvenčí i zevnitř. Druhý den husu omyjeme mlékem od soli. Dáme péct do pekáče vymazaného husím sádlem, naplníme jablky, svážeme stehna a podlijeme vodou. Obložíme jablky a pečeme na 180°C 2 hodiny, otočíme a dopečeme.
V hrnci se sádlem orestujeme cibuli, na to přidáme zelí, červené víno a rybízový džem. Provaříme.
V míse smícháme strouhané vařené brambory s moukou. Těsto vyválíme na placky, opečeme z obou stran.
Zdroj: Husa s lokšemi a červeným zelím; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 15.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář