- 200 g libového vepřového masa
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička masového extraktu
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 200 g brambor
- 100 g pórku
- 4 lžíce sekané petrželky
- Sůl, pepř
Maso nakrájíme na centimetrové kostičky. V hrnci rozpálíme 1 lžíci oleje a maso na něm za častého obracení opečeme dozlatova. Přilijeme 750 ml horké vody, necháme vzkypět a pod poklicí vaříme asi čtvrt hodiny mírným varem. Mezitím si oloupeme cibuli, mrkev a brambory, nakrájíme na kostky a postupně osmahneme na troše oleje. Pórek očistíme, nakrájíme na centimetrové plátky a omyjeme. Zeleninu přidáme k masu a společně vaříme do změknutí. Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem a přikrytou necháme několik minut odstát.
Poslední tip, trik či komentář