Suroviny:
- 1 kg rýže
- 3 cibule
- chilli pyré, masala, kari, chilli pasta s medem
- hrnek přepuštěného másla
- plátky česneku
- sůl, cukr
- mísa čerstvé zeleniny – fazolkové lusky, žampiony, rajčata, cuketky, pálivé papričky, kapie, zelená paprika
- sezamový olej
- na ozdobu avokádo, plochá petrželka
Do hrnce dáme přepuštěné máslo, cibuli najemno a necháme zesklovatět. Přidáme kari, osolíme a zalijeme 1,5 l vroucívody. Vsypeme rýži a promícháme. Dáme do trouby na 20 min na 150-180°C.
Zeleninu pokrájíme a dáme na 10 minut restovat. Zakápneme šťávou z citronu, přidáme plátky česneku, lehce cukr, kari koření, chilli pastu, masala pastu, chilli pastu s medem, podlijeme lehce vodou. Ke konci přidáváme pokrájená rajčata.
Zdroj: INDICKÁ ZELENINA S KARI A RÝŽÍ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 30.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář