reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Italské lasagne

Ingredience

  • mleté hovězí maso 1 kg
  • zralý čedar 125 g
  • sůl, pepř 1 dávka
  • cibule 2 kusy
  • stroužky česneku 2 kusy
  • parmazán 30 g
  • těstoviny lasagne 175 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • hladká mouka 90 g
  • hovězí vývar 30 ml
  • rajčata 6 kusů
  • rajčatová passata 1 dávka
  • rajský protlak 6 lžic
  • cukr 1 lžička
  • čtvrt lžičky černého pepře 1 dávka
  • máslo 60 g
  • mléko 500 ml
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • muškátový oříšek 1 špetka

Na rozehřátém oleji osmahneme cibulku, přihodíme maso a smažíme, dokud není hnědé. Přidáme mouku, česnek a asi minutku mícháme. Přilijeme vývar, přidáme nadrobno nakrájená rajčata, protlak, pepř, cukr a sůl. Na mírném ohni vaříme hodinu a stále podléváme.
Uděláme si bešamel. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a vaříme za stálého míchání minutu. Sundáme z ohně, vmícháme mléko, vrátíme na oheň a vaříme do zhoustnutí. Vmícháme muškátový oříšek, sůl, hořčici a pepř.
Vymažeme zapékací misku. Vyložíme ji pláty lasagní, které jsme si předvařili al dente, nebo použijeme druh, který se nemusí vařit. Pastu pomažeme trochou passaty (hustý neslazený rajský protlak), na to dáme masovou omáčku a na to bílou omáčku, nakonec posypeme sýrem a opět položíme těstoviny. Opakujeme dvakrát, abychom skončili sýrem, kterého nahoru dáme nejvíc. Pečeme 45–50 minut na 190 stupňů.

Zdroj: Italské lasagne; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italske-lasagne [On-line 18.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.