- 500 g listového těsta
- 500 g strouhaných jablek
- cukr krystal
- mletá skořice
- vejce na potření
- rozinky
- strouhanka
- hladká mouka na podsyp
- cukr moučka na posyp
Těsto rozkrojíme na dvě stejné části, rozválíme na vále vysypaném moukou do tvaru obdélníku. Na střed plátu dáme malou vrstvu strouhanky, na kterou navrstvíme nastrouhaná jablka smíchaná s krystalovým cukrem, skořicí a rozinkami. Okraje těsta přeložíme přes jablka, potřeme rozšlehaným vejcem, dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C. Pečeme dorůžova. Posypeme cukrem a podáváme s kávou.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccin-dezert
Poslední tip, trik či komentář