- kuřecí prsa 1 kg
- italské těstoviny 1 balení
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- koření na gyros 1 lžička
- kari 1 špetka
- grilovací koření 0.5 lžičky
- slunečnocový olej 4 lžíce
- česnek 1 palička
Rozválíme těsto a potřeme je medem rozpuštěným v mikrovlnné troubě. Oloupeme a nastrouháme jablka a necháme je 20 až 30 minut podusit. Pak je rozložíme na těsto, posypeme kokosem a vlašskými ořechy. Z mouky, másla a cukru připravíme posypku (žmolenku) a dáme ji na koláč. Pečeme asi 25 minut na 200 °C.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dedova-jablecna-buchta [On-line 16.12.2011]
Jablečná buchta s takovými surovinami, no nevím, nevím, asi by mi nechutnala.