reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný dezert – štrůdl

  • hladká mouka 500 g
  • sádlo 150 g
  • sůl 1 špetka
  • voda dle potřeby

Náplň

  • jablka 2 kg
  • strouhanka 1 hrst
  • skořice mletá dle chuti
  • olej
  • moučkový cukr dle chuti
  • pískový cukr  dle chuti
  • vanilkový cukr dle chuti
  • skořicový cukr dle chuti
  • rozinky v rumu 1 hrst

Mouku smícháme se solí a přidáme rozpuštěné sádlo, dle potřeby přidáme vodu a vše smícháme a necháme nejméně půl hodiny odležet. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučněné pracovní desce, přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka, posypeme moučkovým, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem. Rozinky, které byly namočené v rumu, přidáme spolu s trochou oleje. Vše pečlivě zavineme a vložíme na plech s pečícím papírem. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 – 200°C. Pečeme dozlatova, zhruba 30 minut. Na zdobení můžeme použít jahody, mátu a cukr moučku na posypání.

Zdroj: Jablečný dezert; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecny-strudl [On-line 7.5.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.