- 2 kulaté pláty dortového korpusu
jahodový džem
1 kg jablek
1 vanilkový lusk
200 g cukr krystal
1 citrón
skořice
hřebíček
90 g pudinkového prášku
cukrářské piškoty
Na dno dortové formy položíme dva plátky piškotového korpusu spojené jahodovým džemem. Zalijeme je vrstvou náplně z kousků oloupaných jablek, rozvařených ve vodě s vanilkou, cukrem, trochou citronové kůry, špetkou skořice a drceným hřebíčkem, kterou jsme zahustili zálivkou z pudinkového prášku, rozmíchaného ve studené vodě, a řádně provařili. Další vrstvu dortu vytvoříme z cukrářských piškotů, které můžeme zlehka zakapat rumem, potom ji zalijeme jablečným pyré a opět poklademe piškoty. Hotový dort necháme alespoň hodinu vychladit a potom ho můžeme podle vlastní fantazie nazdobit.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/79-jablecny-dort/
Poslední tip, trik či komentář