reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný dort

  • 2 kulaté pláty dortového korpusu
    jahodový džem
    1 kg jablek
    1 vanilkový lusk
    200 g cukr krystal
    1 citrón
    skořice
    hřebíček
    90 g pudinkového prášku
    cukrářské piškoty

Na dno dortové formy položíme dva plátky piškotového korpusu spojené jahodovým džemem. Zalijeme je vrstvou náplně z kousků oloupaných jablek, rozvařených ve vodě s vanilkou, cukrem, trochou citronové kůry, špetkou skořice a drceným hřebíčkem, kterou jsme zahustili zálivkou z pudinkového prášku, rozmíchaného ve studené vodě, a řádně provařili. Další vrstvu dortu vytvoříme z cukrářských piškotů, které můžeme zlehka zakapat rumem, potom ji zalijeme jablečným pyré a opět poklademe piškoty. Hotový dort necháme alespoň hodinu vychladit a potom ho můžeme podle vlastní fantazie nazdobit.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/79-jablecny-dort/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.