reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný koláč

Ingredience
jablečný koláč:

  • jablko 1 kg
  • skořice 1 dávka
  • vejce 3 kusy
  • hladká mouka 180 g
  • citron 1 kus
  • mléko 1 l
  • cukr 120 g
  • vanilkový cukr 1 kus
  • máslo 6 lžic
  • prášek do pečiva 1 lžička

Čokoládová pěna:

  • 30% smetana 1 l
  • tmavá čokoláda 400 g

Dortovou formu nebo remosku na koláč vymastíme máslem. Citron omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Jablka očistíme a nakrájíme je na plátky. Ty rozprostřeme do vymaštěné formy a posypeme je skořicí nebo skořicovým cukrem. Vejce rozklepneme a utřeme s cukrem a máslem. Přidáme kůru z citrónu, mouku s kypřícím práškem a zředíme mlékem. Těsto by mělo mít konzistenci podobnou těstu na palačinky. Zalijeme jím jablka ve formě a pečeme ve středně předehřáté troubě asi 30 minut.
Upečený francouzský jablečný koláč vyklopíme dnem vzhůru, pocukrujeme a podáváme. Nejlepší je vlažný. Studený koláč však můžeme navíc ozdobit šlehačkou.
Smetanu na čokoládovou pěnu ohřejeme společně s čokoládou a rozmixujeme ponorným mixérem. Hmotu necháme vychladit do druhého dne a poté ji vyšleháme do pěny. Touto pěnou pak vyplníme skleničky nebo misky. Dozdobíme podle potřeby.

Zdroj: Jablečný koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecny-kolac [On-line 22.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.