reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný koláč s ořechy a omáčkou sabayone

na koláč

  • 2 kg jablek jonagold
    200 g drcených vlašských ořechů
    200 g hrozinek
    rum tuzemský
    skořice
    cukr krystal
    1 citron
    strouhanka
    na žmolenku
    0,3 kg hrubé mouky
    0,25 kg cukr krupice
    0,25 kg máslo

 

na omáčku

  • 4 vejce
  • 100 g cukru
    0,1 l vína masala
    0,2 l sektu

Hrozinky povaříme v rumu.
Oloupaná a pokrájená jablka smícháme s ořechy, cukrem a skořicí. Přidáme citrónovou šťávu, hrozinky a citrónovou kůru a dobřeře promícháme.
Z povoleného másla, mouky a cukru připravíme žmolenku
Pekáček vyložíme pečicím papírem, který pomažeme máslem. Vysypem na něj připravenou ovocnou směs a na závěr ji bohatě posypeme žmolenkou.
Pečeme v troubě při teplotě 180 °C 30 min. Po upečení necháme jablečný koláč 15 min odpočinout.
Mezitím připravíme omáčku. Žloutky, cukr, víno masala a sekt dáme do mísy a vše společně vyšleháme ve vodní lázni. Koláče podáváme nejlépe v hlubokém talíři polité omáčkou sabayone.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/391-jablecny-kolac-s-orechy-a-omackou-sabayone/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.