reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Studentské lívanečky

  • 1 l mléka, špetka soli,
    2 lžíce moučkového cukru,
    40 g čerstvého droždí,
    4 vejce,
    600 g polohrubé mouky,
    citron,
    skořicový cukr,
    olej na smažení
    500 g borůvek (mohou být i kompotované nebo mražené),
    200 g cukru,
    Solamyl
    šlehačka

Trochu mléka ohřejeme, vmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryté necháme vzejít na kvásek. Zbylé mléko nalijeme do mísy, osolíme, přidáme celá vejce a metličkou rozšleháme. Přilijeme vzešlý kvásek. Přidáme citronovou kůru a mouku a metličkou vymícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (45-60 minut). Z nakynutého těsta usmažíme na pánvi potřené olejem lívance, které můžeme obalit ve skořicovém cukru.
Ovocná omáčka: Borůvky posypeme cukrem a povaříme. Pak směs zahustíme trochou solamylu rozpuštěného ve vodě. Lívanečky podáváme se šlehačkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/395-studentske-livanecky/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.