reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ryba po provensálsku

1 kg mražené mořské tresky nebo štiky,

1/2 kg rajčat,

1/2 kg cukety,

1/2 kg brambor,

1/2 kg rajčat v konzervě,

2 stroužky česneku,

provensálské koření,

0,2 l olivového oleje,

citron,

cukr, sůl, pepř

Rybu rozmrazíme a nakrájíme na porce. Lehce osolíme a přidáme provensálské koření. Pokapeme citronem. Dáme zpět do lednice odležet.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stejně tak cukety a rajčata. Na plech připravíme pečicí papír a postupně klademe nakrájenou zeleninu. Osolíme, pokapeme olivovým olejem. Na připravenou zeleninu vložíme porce ryb. Opět pokapeme olejem a dáme péct. Pečeme 15 min při teplotě 180 stupňů Celsia.
Rajčatová omáčka:
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, do kterého vložíme česnek. Přidáme konzervovaná rajčata a provensálské koření a vaříme na mírném ohni 30 min. Na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby i cukrem.
Upečenou rybu se zeleninou dáme na talíř. Rybu přelijeme omáčkou a můžeme servírovat.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/394-ryba-po-provensalsku/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.